Regionalne Babie Lato
Pożegnanie Lata
Dnia 20 września w naszej szkole odbyła się impreza „Regionalne Babie Lato”.
Celem imprezy było poznanie potraw regionalnych oraz promowanie zdrowego stylu życia.
Uroczystość rozpoczęła się przedstawieniem „ Przyjęcie” w wykonaniu szkolnego zespołu teatralnego „Zosieńki”.
Prowadzący imprezę przybliżyli dzieciom nazwy potraw regionalnych.
Sposób przygotowywania potraw regionalnych – gziku i surówki z kapusty i marchewki – pokazali uczniowie ze szkoły gastronomicznej
z Zespołu Szkół Budowlanych w Koninie.
Po części oficjalnej uczniowie w swoich salach przygotowywali kanapki, sałatki warzywne, koktajle owocowe, szaszłyki owocowe.
Młodsze dzieci wykonywały bukiety i makiety owocowo – warzywne oraz ludziki z owoców i warzyw.
Po ocenie komisji uczniowie mogli zjeść przygotowane przez siebie zdrowe potrawy.
Za pracę otrzymali nagrodę – soczyste jabłka i śliwki.
W przerwie między posiłkami uczniowie uczestniczyli w konkurencjach sportowych.
Na koniec mogli upiec kiełbaski w ognisku i zjeść je z pysznym żurkiem przygotowanym przez panie ze stołówki.
Dzień minął w świetnych humorach, ponieważ zdrowe odżywianie i sport daje dużo radości.
____________^v^_____^v^
_________¶¶¶¶___^v^
_______¶¶¶¶¶¶¶_____^v^
______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_________/
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____--- ---
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____/_
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____^v^
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶________^v^
_______¶¶I_I¶¶¶¶_______¶¶¶¶
_________I_I___________¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶_________________________¶
___¶__¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶___¶
___¶__¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶___¶
___¶__¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶___¶
___¶__¶¶¶¶¶¶_________________¶__o
___¶__¶¶¶¶¶¶_________________¶_(|/)
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
Bardzo pozdrawiam i głosik zostawiam :))))))