25.03.2025
Zdrowe odżywianie
Podczas zajęć młodszych członków SKO omawiana była tematyka zdrowego odżywiania.
Po zapoznaniu się z teorią nastąpił czas praktyki, gdzie uczniowie przygotowywali 𝒘𝒊𝒐𝒔𝒆𝒏𝒏𝒆, 𝒛𝒅𝒓𝒐𝒘𝒆 𝒊 𝒌𝒐𝒍𝒐𝒓𝒐𝒘𝒆 𝒌𝒂𝒏𝒂𝒑𝒌𝒊, które wspólnie zjedli podczas przerwy śniadaniowej. Dzięki temu dzieci dowiedziały się, jak ważne jest zjedzenie wartościowego posiłku na dobry początek dnia.
Kanapki pełne warzyw, nabiału, wędliny i szklanka wody sprawiają, że mamy siłę i energię na cały dzień.




0
14