07.10.2024

Zdrowe przekąski – „koreczki”

Tym razem nasi mali kucharze zostali poinstruowani, w jaki sposób można wykonać zdrowe przekąski – „koreczki”. Uczniowie obejrzeli na Internecie wzory tych potraw i omówili, z jakich produktów się składają. Kolejnym etapem zajęć było przydzielenie każdemu drugoklasiście takiego samego zestawu produktów niezbędnych do wykonania zadania. Prowadzące przypomniały też w jaki sposób należy posługiwać się  nożem oraz zademonstrowały, jak można dzielić na mniejsze części zgromadzone produkty. Zadanie wbrew pozorom nie było wcale takie łatwe. Mali kucharze pracowali z zapałem, w wielkim skupieniu. Efektem tego były kolorowe „koreczki”, które doskonale prezentowały się na talerzach. Po wyczerpującej pracy nadszedł czas na degustację. Dzieciaki były bardzo dumne z tego, że potrafią samodzielnie wykonać tak wspaniałą przekąskę.

img

1
Dodaj Komentarz
  • 18
  • 0
  • 9
Komentarze