25.10.2024

Spotkanie z lokalnym przedsiębiorcą

październik 2024

W ubiegłym tygodniu uczniowie z klasy IIb wraz z wychowawczynią

wybrali się z wizytą do lokalnej piekarni

w ramach projektu "SKO - przedsiębiorczość w praktyce".

Uczniowie dowiedzieli się 

jak długo  istnieje piekarnia, jakie były i problemy i sukcesy

kiedy zakładano zakład, a jak to wygląda dzisiaj.

Ilu zatrudnia się pracowników i czy jest dużo klientów?

Czy trudno jest prowadzić zakład teraz, czy może na początku jego istnienia?

Podczas wycieczki dzieci miały też możliwość

zobaczyć jak wygląda piekarnia od środka.

Z wielkim zainteresowaniem przyglądały się pracy piekarza,

poznały etapy powstawania pieczywa oraz produkty potrzebne do jego wypieku.

Zobaczyły maszyny, które pomagają w pracy piekarzowi,

a pracownicy piekarni służyli informacjami na temat wypieku pieczywa.

 Dowiedziały się w jakiej temperaturze i w jakim czasie pieczony jest chleb.

 imgimgimg 

103
Dodaj Komentarz
  • 2
  • 0
  • 3
Komentarze