25.04.2020
Niemarnowanie żywności
Marnowanie żywności - to problem który dotyczy każdego z nas. Jest on przyczyną przekraczania terminu ważności produktów, zbyt duże zakupy, zbyt duże porcje posiłków oraz niewłaściwe przechowywanie żywności. Powoduje to wielkie skutki na poziomie społecznym, ekonomicznym a także klimatycznym.
A oto 5 przykładów jak radzić sobie z marnowaniem jedzenia:
- Szacujemy ile jedzenia potrzebujemy,
- Przed zakupami planujemy jadłospis i listę zakupów
- Czytamy etykiety produktów, przechowujemy zgodnie z wytycznymi i pilnujemy ich terminu ważności,
- Reguralnie porządkujemy lodówkę i kuchenne szafki
- Wykorzystujemy produkty do końca
Pozdrawiam - Karolina
9
9
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
POZDRAWIAM (7)
Pozdrawiam
Miłego spędzenia czasu w nadchodzącym tygodniu
pozdrawiam (5)
Pozdrawiam
Pozdrawiam